review Kdrama Scarlet Heart

by - 12:22:00


assalamualaikum  dan hai!

Image result for scarlet heart ryeo
harini, nak buat review pasal kdrama ni, dah lama habis, baru nak buat hehehe. peminat kdrama mesti tahu kan pasal cerita ni? cerita scarlet heart ni ada versi chinese punya, ni dorang buat remake maybe..


PLOT
Semasa gerhana matahari, yang berusia 25 tahun abad wanita ke-21, Go Ha-jin (Lee Ji-Eun), diangkut kembali ke masa untuk Dinasti Goryeo. Dia terjaga pada tahun 941, dalam tubuh Hae Soo dan di sana, dia menemui banyak pangeran keluarga pemerintah Wang. Beliau pada mulanya jatuh cinta dengan putera ke-8 iaitu Putera Wang Wook (Kim Ha Neul), dan kemudian Wang So (Lee Joon-gi), Putera ke-4 yang menyembunyikan mukanya di belakang topeng dan diberi label yang menghina iaitu"serigala anjing ". Sementara itu, persaingan dan politik terjadi di kalangan para pemimpin, dalam perjuangan untuk takhta, Hae Soo mendapati dirinya secara tidak sengaja terperangkap di antara semua.

dalam cerita ni ada 20 episod. memang berbaloi lah tengok! first, fina nak tengok pun sebab ada baekhyun. memandangkan fina ni kpoppers, jadi memang sanggup tengok la. bila ada part baekhyun, ha mula meroyan xDD tapi lama-lama jadi tersuka pulak dengan cerita ni.

apapun, pertama kali dah mula tersuka tu, time tu memang ship gila-gila haesoo dengan putera wang wook, tapi tengok-tengok dia berubah hati, suka dengan wang so. entah kenapa tak berminat lansung dengan putera wang so xDD tapi ramai juga ship dorang. tapi still, fina suka dia dengan wang wook. hehehe ><

apapun, ending dia menyedihkan :') dan tak sangka dia akan kahwin dengan putera jung, ingatkan dia kahwin dengan wang so jugak, tak pung wang wook. satu lagi, dalam cerita ni, ramai sangat mati HAHAHAH. tak lah ramai sangat, tapi tulah apa yang fina rasa bila tengok cerita ni. ending dia, haesoo kembali ke tahun sekarang, iaitu 2016. waktu tu dia terjaga dari tidur, jadi dia ingat dia mimpi.

ha kalau nak tahu lebih lanjut, tengok cerita ni. bagi yang bru tahu akan kewujudan cerita ni, atau yang tahu, tapi tak tengok lagi.

You May Also Like

1 comments

  1. Dah ada tapi belum tgk lagi.. Ramai yg marah dengan ending cite nie..

    ReplyDelete