7 days, 1 week blog challenge - Tutorial

by - 20:20:00



assalamualaikum dan hai~

harini dah masuk hari keempat, cepat betul masa berlalu, hehehe. tutorial? tutorial ni berkenaan tentang cbox baru. cara korang nak tinggalkan link korang. 


nampak yang warna biru tu? bukan emoticon tu, yang ada anak panah tu. kalau tekan, nanti terus dia bawa kita ke blog orang tu. jadi nak buat macam tu senang ja ^^

first, tekan macam gambar profile ka apatah tuh ><



nanti keluar macam ni:


nanti isi yang profile URL tu dengan url blog korang. gmbar apa semua tak payah ^^




tekan tu lepas dah isi profile URL. lepas tu, isi lah nama korang dan mesej korang dan send. senang je ^^ jadi kalau nampak cbox macam ni, tak tahu nak tinggalkan URL blog, buat macam fina ajar :3

You May Also Like

2 comments